SERVEI COMUNITARI 4t ESO

APRENENTATGE I SERVEI COMUNITARI 4t ESO

 

Volem compartir les activitats del projecte Aprenentatge i Servei Comunitari que l’alumnat de 4t d’ESO ha fet durant el curs 2020-2021.

 

REBOST D’ALIMENTS CÀRITAS SANT JUST DESVERN

Dissabte 14 i diumenge 15 de desembre de 2020 un grup de nois i noies va col·laborar en el recapte d’aliments que cada any organitza l’entitat, en coordinació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, quan s’apropen les festes de Nadal.

 

Complint les mesures que exigia el protocol Covid-19, van recollir a diferents establiments de Sant Just (Condis Elena, Mercat Municipal, l’Herbolari, Caprabo Walden i Miquel Reverter, L’Esclat, Bon Àrea i Consum Charter) les donacions que gent del poble havia fet per al magatzem de Càritas. També van ser els responsables de la recollida que fem a l’Institut. Enguany, però, la classificació dels productes va ser a càrrec d’una altra associació: en un lloc més ample per poder complir les condicions sanitàries.

 

FOTOS REBOST D’ALIMENTS

 

 

 

Projecte BICI SENSE EDAT

Un grup nombrós d’alumnes es va comprometre a col·laborar en aquest projecte de l’ONG Sant Just Solidari. És un programa de voluntariat social que vol retornar la capacitat de passejar en bicicleta i de “sentir el vent a la cara” a les persones grans que ja no poden pedalejar per si mateixes.

 

Les parelles d’alumnes van acompanyar les persones que havien sol·licitat aquest servei, i hi establien una relació intergeneracional. Abans, havien rebut la formació necessària per poder fer l’activitat; també en educació viària, on s'emfatitzà la correcció en la circulació amb bicicleta i vehicles VMP. Carles Sanchez, pendent sempre de les restriccions de mobilitat exigides per la Conselleria de Salut, va ser qui va coordinar l’alt nivell de planificació que requeria el projecte.

 

FOTOS  BICI SENSE EDAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Play La metro

https://www.rtve.es/play/videos/la-metro/bici-sense-edat/5950525/

 

TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA

Un grup d’alumnes va preparar una MOSTRA FOTOGRÀFICA que volia posar de manifest com adolescents i famílies tenen cura d’aquests éssers tan especials, amb qui compartim la nostra vida.

 

 

FOTOS GRUP DE TREBALL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El PROJECTE  “NEO NORMALITAT”

 

Propostes per fer més amable la NEO NORMALITAT

Un grup d’alumnes ha dissenyat formes creatives per comunicar i explicar, d’una manera amable, què és la nova normalitat: cartells, senyals, vinils, exposició visual de pandèmies, etc.

 

FOTOS GRUP DE TREBALL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOCIOSANITARI SANT JOAN DE DÉU

 

L'objectiu era col·laborar amb els professionals dels Serveis Sociosanitaris de l’Hospital de Sant Joan de Déu en les activitats programades amb persones amb diferents graus de demència (Alzheimer). Al no poder fer un servei comunitari presencial, els nois i les noies van rebre una formació telemàtica a càrrec de la coordinadora de Voluntariat de l’entitat, Laura Fernández. L’acció final va consistir en escriure CARTES INDIVIDUALS als usuaris i usuàries del Centre; en les quals els alumnes es presentaven, explicaven coses de la seva vida quotidiana, i dialogaven sobre temes com ara la família, els estudis, la feina, les aficions, les preocupacions... i els donaven ànims. Per la Diada de Sant Jordi de 2021 els feren i lliuraren una rosa de paper amb una frase per compartir.

 

FOTOS APS SOCIOSANITARI SANT JOAN DE DÉU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAMPANYA BANC DE TEIXITS I SANG

 

L’alumnat va col·laborar amb les campanyes de donació del Banc de Sang i de Teixits, que organitza el municipi, dissenyant un lema propi i una estratègia de campanya, amb l’objectiu d’augmentar-ne el nombre de donants. Enguany n’hem fet difusió a les famílies a través del correu de l’Institut.

 

Ha estat una experiència molt engrescadora per a tots i totes.

 

FELICITEM A TOTS EL NOIS I NOIES QUE HAN PARTICIPAT I QUE S’HAN COMPROMÈS DE FORMA RESPONSABLE EN ELS DIFERENTS PROJECTES. També, pel seu suport, a les famílies, als professors i professores i a totes les persones que formen part de la nostra Comunitat Educativa.

EL LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL SERVEI COMUNITARI es va fer a una classe de tutoria. Anava acompanyat d’un agraïment de la Direcció de l'Institut, i de l’Alcaldia i Regidoria d’Educació de Sant Just Desvern.

 

FOTO CLASSE AMB ELS DIPLOMES + (foto text Ajuntament)

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/20

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/41

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/18
DIPLOMES APS_4tC.jpg
Agraïment de l'Alcaldia.jpg